Sayfalar

20 Nisan 2014 Pazar

PRATİK VALİZ HAZIRLAMA TAKTİKLERİ

Seyahat planınızı yaptınız, biletleriniz ve otel rezervasyonu tamam. Tatile çıkmak ve yeni yerler keşfetmek için sabırsızlanıyorsunuz.Yapmanız gereken bir iş daha var,bavul hazırlama. Peki siz  eşyalarını yola çıkmadan bir-iki saat önce toparlayanlardan ve son dakikada hazırlandığı için önemli alacaklarını unutanlardan mısınız yoksa tatile giderken bir alışveriş yapmak fena olmaz diyip bavulunda aslında bir çoğu gereksiz olan bir dünya eşya yerleştirenlerden misiniz? Hadi pratik valiz hazırlama ipuçlarımıza bir göz atalım eminim çok seveceksiniz!





Bavul hazırlamak tam bir sanat işi diyebiliriz. Amacımız en küçük bavul ile maksimum kullanışlı eşyayı almak.Pratik bavul hazırlama teknikleri ile eşyalarınızı kısa sürede toparlayabilirsiniz.
 
İlk adım çok basit. Taşıyacağınız valizin boyunun dikkatli seçmelisiniz! Eğer çok uzun süreli bir seyahat planlamadıysanız, valizinizi mutlaka kabin boyu tercih edin. Böylece gereksiz eşyaları koymak için çok fazla boş alanınız olmaz.Tekerlekli valizler taşıma kolaylığı sağlar.Eğer uçak seyahati yapacak iseniz, küçük valizinizi kabine almak hem kaybolma riskinin, hem de indiğinizde boş yere bagaj bekleme sıkıntısının önüne geçeceğinden zaman vs..avantaj sağlar. Valizinize mutlaka irtibat numaranızı ve isim adres bilgilerinizi eklemeyi ihmal etmeyin!Özellikle transit geçişlerde bagajın kaybolma riskini düşünün bu bagajınızın en kısa sürede bulunmasına katkı sağlar. Ayrıca günümüzde bir çok valiz artık birbirinin aynısı.Bu sebeple valizinize ayırt edici birşeyler takabilirsiniz böylece karışmasını da önleyebilirsiniz.


 
Uçak seyahatleriyle ilgili bir diğer önemli nokta ise, valizinizde taşımaya hakkınız olan malzemelerle ilgili önceden bilgi edinmek! Hem yurt içi, hem de yurt dışı uçuşlarda likit maddeler kurallarla sınırlandırıldığından mutlaka taşıyabileceğiniz eşyalar hakkında havayolu şirketinden bilgi alın. Yoksa en sevdiğiniz parfümünüzü,deodorantınızı veya traş kreminizi güvenlik memuruna hediye etmek durumunda kalabilirsiniz!
Şimdi gelelim bavulun hazırlık aşamasına... Bu noktada yapmanız gereken ilk şey “bavul hazırlama listesi” oluşturmak! Bavula koymak için yanınızda oluşturduğunuz küçük tepeciği son kez bavula koymadan buna gerçekten ihtiyacım var mı diye sorun.Böylece fazlalıkların önüne geçmiş olursunuz. Valizinizi hazırlarken, öncelikle en gerekli eşyalarınızı alın.Bunlar neler olabilir?Bir-iki t-shirt,hava durumuna uygun üstünüze almaya bir ince mont bir de hava şartına uygun biraz daha kalın birşey,gözlük,diş fırçası,çorap vs. Ancak onları yerleştirdikten sonra, eğer hala yer kaldıysa, fazladan birkaç parça daha ekleyebilirsiniz. Valizinizi tatil boyunca kullanmayacağınız ve yalnızca yük olacak bir sürü eşya ile doldurmayın.Unutmayın ki gittiğiniz yerde de durumunuza uygun çok beğendiğiniz veya ihtiyacınız olan şeyleri almak isteyeceksiniz.
Yanınıza alacaklarınızı bir kenara ayırdıysanız, artık valize yerleştirebilirsiniz. Önce kıyafetlerinizle başlayın. Kalın kumaşlı ya da ağır kıyafetleri veya ayakkabıları en alta koymaya çalışın. Kıyafetlerin mümkün olduğunca düzgün katlanması ve yerleştirilmesi çok önemli, çünkü en fazla yer bu aşamada kazanılıyor. Aralardaki boşlukları çamaşırlar,katlanılacak küçük eşyalar veya çorap gibi şeylerle doldurup hem yerden tasarruf hemde düz bir zemin yaratmatmış olursunuz.Böylece hem yer kaybını, hem de kıyafetlerinizin buruşmasını önlemiş olursunuz. Ayrıca, tatil yapmayı planladığınız günden 1-2 günlük daha fazla kıyafet ve iç çamaşırı götürmelisiniz böylece öngöremeyeceğiniz durumlarla karşılaşmanız halinde temiz kıyafet sıkıntısı yaşamazsınız.





 En üste, en önce kullanacağınız eşyalarınızı yerleştirmeye dikkat edin. Pijama, havlu,şal gibi, elinizi attığınızda hemen bulmak isteyeceğiniz eşyaların en üstte, kolay ulaşılır olması inanılmaz kolaylık sağlayacaktır.
Kişisel bakım eşyalarının birçoğunun artık seyahat boyu olduğunu unutmayın. Daha ufak boy bakım ürünleriyle valizinizi inanılmaz bir kalabalıktan arındırabilirsiniz. Hepsi bir arada fazla yer kaplıyorsa, parça parça valizinizin farklı gözlerine yerleştirerek de yer kazanabilirsiniz.
Bir diğer ipucu da valizin tüm bölmeleri, cep ve fermuarlı alanları olabildiğince değerlendirmeye çalışmanız. O küçücük alanların ne kadar çok eşya toplayabildiğine hayret edeceksiniz.
Her seyahat için, kişisel bakım dışında da mutlaka yanınıza almanız gereken birkaç eşya olduğunu hatırlatalım. Bunlardan ilki ağrı kesici,soğuk algınlığı gibi acil durumlar için bulundurmanız gereken ilaçlar. Eğer düzenli kullanmanız gereken başka ilaçlar varsa onları da almayı ihmal etmeyin. Diğeri ise, elektronik cihazlarınızın şarj aletleri. Özellikle de fotograf makineniz ve telefonunuzunki. Tatilde dinlenmeye ve eğlenmeye ayıracağınız vakti şarj aleti aramakla kaybetmeye hiç gerek yok.
Bazı eşyaları da valizinizde değil, el çantanızda bulundurmanız gerektiğini unutmayın. Cüzdan, yurtdışına çıkıyorsanız pasaport, nakit para,otel rezervasyonunuz, telefon gibi önemli eşyalarınızı mutlaka el çantanızda tutun. Elektronik cihazlarınızı, fotoğraf makinanızı, varsa laptop’unuzu, ya da kıymetli eşyalarınızı da hasar görme riskine karşı mutlaka el çantanızda taşımalısınız.
Ve son hatırlatma; eğer uçak seyahati gerçekleştiriyorsanız valizinizin kontrol için açılabileceğini unutmayın. Dolayısıyla eşyalarınızı mümkün olduğunca muntazam ve valiz açıldığında ortalığa saçılmayacak biçimde yerleştirmeye özen gösterin.
Tüm bu ipuçlarını ve önerileri uyguladıysanız, valiz hazırlama sanatı konusunda artık deneyimli biri olarak, kusursuz bir hazırlık ile seyahate çıkabilirsiniz demektir! İşin yorucu kısmı bittiğine göre, tatilin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz...
 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder