Sayfalar

9 Mayıs 2014 Cuma

EN İYİ GECE HAYATI OLAN ŞEHİRLER


Bazı yerler vardır dünya üzerinde, gündüzü başka gecesi başkadır. Her iki türlü de keşfetmek gerekir.
Dünya’da gece hayatı ile ünlü pek çok şehir var ama en çok rağbet görenlere bir göz atalım.

1) İBİZA
İspanya’nın eğlence hayatıyla ünlü adası İbiza. Gün ve saat ayırımı olmayan bu yerde  cumartesi-pazar ne ise salı-çarşamba da aynısı. Her akşam bir partinin olduğu bu adada sıkılmanıza imkan yok.Plaj partilerinden ünlü Amerikan ve İngiliz DJ’lerinin İbiza’ya gelip doldurduğu kulüplere  kadar pek çok seçenek mevcut. Yemek yediğiniz sokakta yanınızdan bir karnaval şeridi geçebilir çünkü ünlü gece kulüpleri o gecenin show’unu böyle tanıtıyorlar.
 
 
2)KİEV
Ukrayna’nın başkenti Kiev gezilip görülecek yerlerin aksine gece hayatı ile ünlüdür. Çok sayıda bar haftanın her akşamı kalabalıktır. Votkası ile ünlü Kiev’in birçok kulübüne damsız girilemez, fakat para bazı noktalarda işe yarayabilir yine de Kiev’li erkekler ,Kiev’li kızların muhabbet etme isteğinin aksine epey kıskançtır ve kavga çıkarmaya meyillidir ,dikkatli olmakta fayda var.
 
 
3)BANGKOK
Asya’nın en hareketli gece hayatının olduğu yerlerin başındadır. Soi Cowboy,Nana Plaza,Patpong gibi Go-Go barları ile meşhurdur ancak bu barlarda yapılan showlar sırasında size açılan adisyonlara dikkat etmenizde fayda var, bir içki sipariş  ederken faturanıza hiç bilmediğiniz başka içecekler eklenmiş bulabilirsiniz. Size tavsiyemiz cadde üzerindeki yerlere göz atıp fazla ara sokaklara girmemeniz. Bedava Show izlemek zaten pek mümkün değildir genelde mutlaka bir içki aldırırlar.                              


 
4) AMSTERDAM
 
Meşhur Red Light District(Kırmızı Fener Sokağı) ile ünlü,  aklınıza gelebilecek herşeyin sınırsız serbest olduğu şehir Amsterdam, gündüzleri sessiz, sakin olan şehir,geceleri  başka bir kimliğe bürünür.Gece hayatı sadece Kırmızı Fener Sokağından ibaret değildir,sayısız kulüp,bar,tüm Dünya’dan zengin eğlence anlayışına sahip kişileri kendine çeker.




5) LAS VEGAS
Yapay bir çöle kurulmuş  nam-ı diğer Günahlar Şehri. Herşey o kadar şatafatlı ve ilgi çekici yaratılmış ki büyülenmemek elde değildir. Her otelin akşamları mutlaka gece showları vardır, kumarhaneler,havuz showları ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. Sirk ve sihirbazlık gösterilerini izlemek de cabası.



 
6)LONDRA
Londra’nın gece hayatı sınırsızdır, rock müzikten, elektronik müziğe  kadar bar ve kulüplerin sağlam bir yelpazesi vardır, Los Angeles ve İngiltere’nin jet sosyetesi daha çok Soho bölgesinde görülür, Brixton ve Notting Hill bölgesi de revaçtadır, genelde kulüplerin önünde çok sıra olur. Bazı yerlerde damsız girilemez. Hatta yüzünüze ve kılık kıyafetinize bakıp içeri almayabilecekleri gibi çok bekletmeleri de mümkündür.


 
7)PHUKET
Gündüz enfes denizinden yararlanıp gece Bangla Road’da eğlenebilirsiniz.Phuket hem gündüz hem gece sıkılmadan vakit geçirilebilecek ender yerlerdendir.Bangla Road boyunca sıralanan barlar renk cümbüşü gibidir.Bu caddenin aralara açılan soi denilen sokakları  onlarca  bar ve kulüp ile dolu dur, en güzel tarafı özel showlara katılmasanız da açık hava barlardan birine oturup yol boyunca devam eden eğlenceleri seyrederek içkinizi yudumlayabilirsiniz.Canlı müzik barları,kabare Showları,go-go barlar,gece kulüpleri gibi pek çok seçenek sunar.


 
 
8)MARAKEŞ
Fas’ın incisi,kırmızı şehir Marakeş , Afrika kıtasının eğlence başkentidir.Klasik bar kulüp anlayışından sıkılıp otantik bir lezzet isteyenler için bulunmaz bir kaftandır. Oryantalist görkemli barların yanında batı tarzında kulüpler,keyifli kafeleri ve barları ile çeşitlilik sunar.Marrakech’teki en iyi gece kulüpleri Guéliz ve Hivernage’dadır. Kapıların ardından büyülü dünyalara girersiniz.


 
9)PATTAYA
Pattaya, 1960’ların başında Amerikan askerleri tarafından “keşfedilip” uykusundan uyanan balıkçı köyünün Asya’nın en ateşli turist merkezi haline gelince durmak bilmeyen gece hayatı  ile dünyaya ün salmıştır. Son yıllarda imajını iyileştirip sadece bekâr erkeklere hitap etmeyen hizmetler sunuyor olsa da doymak bilmeyen Pattaya gece hayatı ve yüzlerce bar, gece kulübü ve diskoların olduğu yetişkin eğlence merkezleri, GoGo dansçıları halen Pattaya’nın en çekici tarafını oluşturmaktadır.Walking Street en ünlü caddesidir.


 
10) MOSKOVA
Moskova, gece hayatı bakımından hiçbir Avrupa kentinde olmayan bir hareketliliğe sahiptir. Gece hayatı çarşamba gününden başlar, cuma ve cumartesi geceleri en üst seviyeye çıkar. Sağlam bir gece kulübünde daima bakımlı güzel kızlar olur. Çünkü kızlar tamamen iyi giyinmek ve güzel olmak zorundadırlar. Sıradan kızlar özellikle zengin sınıfa ve sosyeteye hitap eden  mekanlara alınmamaktadır. Ayrıca bir dip not aynı mekana sizi alıp sevgilinizi almayabilirler. Hızla artan sayıda lüks barlar ve kulüpler ardı ardına açılmaya devam etmektedir.


 
 
 
11)BEYRUT
Ortadoğunun tam kalbinde ama etrafındaki olumsuzluklara aldırış etmeyen eğlence noktasıdır Beyrut.Burası eğlenmeyi seven ,hayatın tadını çıkaran insanların yeri olarak tanımlanır. Gemmayzeh ve Hamra semtleri hip publar ve barlarla doludur.Skybar birkaç yıl üstüste dünyanın en iyi barı seçilmiştir.Buddha Bar ve White bar diğer seçenekler arasındadır,ancak rezervasyon yapılması tavsiye edilir.


 
 
12)RİO DE JANEİRO
Gittiğinizde asla dönmek istemeyeceğiniz şehir .Gündüz plajları ile gece de eğlencesi ile cezbediyor ziyaretçileri.Copacabana’na da Help ve Cicciolini en iddialı mekanlar.Ipanema’da ise sahil boyunca yer alan mekanların hepsigeç saatlere kadar açık.Romario hayli iddialı.Şubat ayındaki Rio Karnavalını da unutmayın.İyi eğlenceler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder